Malzemeler:
3 haşlanmış patates
2 bağ pazı
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı ince bulgur
4 diş sarmısak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz,karabiber,sıvıyağ
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Pazıların saplarını kesip yıkayalım.Pazı yapraklarını kaynar suda 30
saniye bekletip çıkaralım.Bir tavaya küp doğranmış soğanları,yağı koyup
pempeleştirin.Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurup ocaktan
alın.Bulgur,ezilmiş patates, baharatları,ezilmiş sarmısak,ince kyılmış
maydanoz ilave edip iyice karıştırın.Pazı yapraklarına patatesli harçtan
bir miktar koyup sarın.Sarmaları tencereye dizip sarmaların seviyesine
gelicek kadar kaynar sui lave edip 30-35 dk. Pişirin.Piştikten sonra
servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğur döküp servis yapın.
2 yorum:
eminim çok lezzetlidir,resim her şeyi anlatıyor..ellerine sağlık..
Teşekkürler
Yorum Gönder