3 bostan patlıcan
1 su bardağı boncuk makarna(Haşlanmış)
300 gr. Tavuk göğsü
2 sivri biber
1 kaşık salça
1 domates
2 diş sarmısak
Tuz,karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin içlerini boşaltın.Bol kızgın yağda patlıcanları kızartalın kağıt havlu serdiğimiz bir kaba alalın.Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp tavada soteleyin.İnce doğranmış sarmısak ve biberleri ilave edip 1-2dk. Kavurun.Salçayı koyun 1 dk. Kavurduktan sonra küp doğranmış domatesi ilave edip 1-2dk. Daha kavurup ocağın altını kapatın.İçine haşlanmış makarnaları ilave edin tuz.karabiber koyup karıştırın.Patlıcanları tepsiye dizin.İçlerine harçtan doldurun.Üzerlerine kaşar peyniri serpin önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.Oktay ustada group denediğim bir tarifim.Değişik güzel bir tariff oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder