23 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ PAZI SARMA

Malzemeler:
3 haşlanmış patates
2 bağ pazı
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı ince bulgur
4 diş sarmısak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz,karabiber,sıvıyağ

Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt

Yapılışı:

Pazıların saplarını kesip yıkayalım.Pazı yapraklarını kaynar suda 30 saniye bekletip çıkaralım.Bir tavaya küp doğranmış soğanları,yağı koyup pempeleştirin.Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurup ocaktan alın.Bulgur,ezilmiş patates, baharatları,ezilmiş sarmısak,ince kyılmış maydanoz ilave edip iyice karıştırın.Pazı yapraklarına patatesli harçtan bir miktar koyup sarın.Sarmaları tencereye dizip sarmaların seviyesine gelicek kadar kaynar sui lave edip 30-35 dk. Pişirin.Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğur döküp servis yapın.

2 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

eminim çok lezzetlidir,resim her şeyi anlatıyor..ellerine sağlık..

papatyaninguncesi dedi ki...

Teşekkürler