2 tavuk göğsü
1 kaşık salça
3 yeşil biber
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber
sıvıyağ
BEĞENDİSİ İÇİN:
2 kereviz
2 su b. süt
2 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
Tuz,karabiber
Muskat
YAPILIŞI:
Kerevizleri soyup yıkayın.Bir tencereye küp doğranmış kerevizi biraz
sıvı yağı ilave edip kavurun çok az sui le iyice yumuşayana kadar
pişirin.Tavuk etini küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin saşçayı ilave edip
2-3dk. kavurun ince doğranmış biber,doğranmış sarmısak tuz,karabiber
biraz sıcak sui lave edip pişirin.Yumuşayan kerevizleri ocaktan alıp
pure haline getirin.Başka bir tencereye tereyağı ve unu ilave edip
kavurun.Unun rengi dönünce kereviz püresini lave edin 1-2 dk. kavurun
üzerine soğuk sütü ilave edin iyice karıştırın un topakları kalmasın
kaşar peynirinide ilave edin birkaç dakika karıştırarak pişirin ocaktan
alın.Kerevizi servis tabağına dökün üzerine pişirdiğimiz tavuk etini
döküp servis yapın.
Bu tarifi Oktay ustada gördüm.Ben beğendi
tarifini ve kerevizi çok sevdiğimden denemek istedim.Kereviz sevenlere
tavsiye ederim çok güzel oluyor.Ben tarifte salça kullandım ama usta
kendi yaptığı kışlık domates sosu kullandı 1 kavanoz varsa salça yerine
tavuk etine domates sosu kullanın.
1 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL
Yorum Gönder