23 Aralık 2012 Pazar

YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:
1 Su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı yogurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
Tuz,tereyağ

Yapılışı:
Soğanı küp doğrayıp yağda pembeleştirin.Ardından haşlanmış buğday ve suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Bir kapda yoğut,un ve yumurtayı iyice çırpın.Bazıları sadece yumurtanın sarısını kullanıyor beyazı çorbanın içinde parça parça göründüğü için.Ama ben çok iyi çırpıyorun un ve yumurtayı böyle bir sorun olmuyor.Kaynayan sudan 1 kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak unlu karışıma dökün.Sonra bu karışımı tencereye sürekli karıştırarak dökün ve çorba kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın yoksa çorba kesiliyor.5 dk. Kaynatıp ocağın altını kapatın.Tuzunu ilave edin.Tavada nane ve tereyağını kavurup çorbanın üzerine dökün.Ben bazen 1 su bardağı haşlanmış nohut da ilave ediyorum çorbaya nohut ve buğday hoşuma gidiyor

Hiç yorum yok: