2 bostan patlıcan
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. beyaz peynir
1 tutam maydanoz
galeta unu
un
2 yumurta
tuz
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri de ortadan
ikiye kesiyoruz ama bir kenarını kesmeden birleşik bırakıyoruz. Tavaya
yağı koyarak patlıcan dilimlerini kızartalım. Maydanozu inecik doğrayın
ve karıştırma kabına alın. Peynirleri de içine rendeliyoruz. Kızarmış
patlıcanların üzerine tuz serpiyoruz.Aralarını açarak peynirli
maydanozlu harçtan koyun. Bir tabağa un, bir tabağa galeta unu
koyuyoruz. Bir kaseye de yumurtaları kırıp çırpıyoruz. İçlerini
doldurduğumuz patlıcanları önce una batırıyoruz.Sonra yumurtaya
buluyoruz. Son olarak da galeta ununa buluyoruz ve fırın tepsisine
diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Bu tarifi
Oktay ustanın programında görüp denedim.Güzel oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder