Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
300 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 soğan
1 havuç
1 domates
4 sivri biber
1 kaşık tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Tavuk etini yıkayıp tencereye alın üzerini geçicek kadar su koyup
haşlayın.Teflon bir tencereye haşlanmış tavuk etlerini yayalım.Üzerine
piyaz doğranmış soğanları yayalım.Üzerine rendelenmış havucu yayın
havucun üzerine ince kıyılmış sivri biberleri yayın.İnce dilimlenmiş
domatesleride biberlerin üzerine yayın.Başka bir tencere yağları alın
iyice yıkanmış pirinçleri ilave edip şeffaflaşana kadar kavurun
2-3dk.Pirinçleri de diğer tencereye sebzelerin üzerine yayın.Sıcak tavuk
suyunu döküp pişirin.Pilav piştikten sonra 15-20dk. demlendirin.Servis
tabağına ters çevirerek servis yapın.
1 yorum:
Harika bir pilav. Havuçlu pilavı okadar çok severimki.. Ellerine sağlık..
Yorum Gönder