28 Kasım 2012 Çarşamba

MANTAR SOSLU TAVUK BUDU

Malzemeler:

 4 adet baget
2 havuç

1 paket kültür mantarı
1 paket kremalı mantar çorbası
6 dal taze soğan
2 su bardağı süt
1su bardağı su
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Tavuk budlarını yıkayıp tencereye koyun üzerini az geçicek kadar sıcak su biraz da tuz koyup pişirin.Budları orta büyüklükte bir tepsiye dizin.Bir tavaya doğranmış mantar ve rendelenmiş havuçları alıp az yağda kavuralım.Mantarlar saldıkları suyu çekince ince kıyılmış taze soğanları ilave edip birkaç dakika kavurup ocaktan alalım.Bu harcı tepsideki tavuk budlarının üzerine yayalım.Bir tencereye süt,su ve kremalı mantar çorbasını koyup sürekli karıştırarak pişirelim.Koyu sos kıvamında olucak çorbamız.Bu sosu da sebzelerin üzerine dökelim.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim.Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Ben bu tarifte bahatat ve tuz kullanmadım.Kremalı mantar çorbasında yeterince var zaten.Tuzu da tam kıvamındaydı.İsterseniz az tuz biraz da karabiber ilave edebilirsiniz sebzeleri kavururken.

Hiç yorum yok: