1 kg.salçalık kırmızı biber
5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sirke
Tuz,zeytinyağ
Hazırlanışı:
Biberleri yıkayıp fırında yada ocakta közleyelim.Kabuklarını soyalım.Bende yeşil biber de vardı onları da kullanmak istedim karışık yaptım.Ezilmiş sarmısak,tuz,zeytinyağı iyi karıştırıp biberlerin üzerine döküp birkaç saat bekletin.Ben erkenden yapıb bekletşyorum o zaman daha çok turşu tadı oluyor ama Aceleniz varsa soğuduktan sonar hemen servis yapabilirsiniz.Ben sirke çok sevmediğim için sirkesini az koydum siz çoğaltabilirsiniz.
Tuz,zeytinyağ
Hazırlanışı:
Biberleri yıkayıp fırında yada ocakta közleyelim.Kabuklarını soyalım.Bende yeşil biber de vardı onları da kullanmak istedim karışık yaptım.Ezilmiş sarmısak,tuz,zeytinyağı iyi karıştırıp biberlerin üzerine döküp birkaç saat bekletin.Ben erkenden yapıb bekletşyorum o zaman daha çok turşu tadı oluyor ama Aceleniz varsa soğuduktan sonar hemen servis yapabilirsiniz.Ben sirke çok sevmediğim için sirkesini az koydum siz çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder