30 Eylül 2012 Pazar

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ



Malzemeler:
1 kg. mürdüm eriği
1 kg. şeker
2 limon tuzu veya ½ limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI:
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.Erikleri isterseniz birkaç parçaya bölün istersenizde sadece ortadan ikiye kesilmiş bırakın.Ben çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ikiye kestim biraz küçülttüm.Tencereye erikleri koyun üzerine şekeri döküp 3-4 saat bekletin.Erikler suyunu salınca tereyağını ilave edip ocağa koyup kısık ateşte pişirin.Reçel kıvam alıp koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu ilave edip bir süre daha kaynatıp ocaktan alın.Tereyağ reçelin köpürmesini önlüyor tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: