MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ
Malzemeler:
1 kg. mürdüm eriği
1 kg. şeker
2 limon tuzu veya ½ limon suyu
1 çay kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.Erikleri isterseniz birkaç
parçaya bölün istersenizde sadece ortadan ikiye kesilmiş bırakın.Ben
çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ikiye kestim biraz küçülttüm.Tencereye
erikleri koyun üzerine şekeri döküp 3-4 saat bekletin.Erikler suyunu
salınca tereyağını ilave edip ocağa koyup kısık ateşte pişirin.Reçel
kıvam alıp koyulaşmaya başlayınca limon tuzunu ilave edip bir süre daha
kaynatıp ocaktan alın.Tereyağ reçelin köpürmesini önlüyor tavsiye
ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder