Malzemeler:
1 kg. kiraz
1 su bardağı şeker
1 kg. kiraz
1 su bardağı şeker
2 parça limon tuzu
Yapılışı:
Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.Tencereye koyup üzerine şekerini serpip ağzını kapatıp 1 gece bekletelim.Ertesi gün ocağa koyup kısık ateşte pişirelim.Ben hiç su koymadım baya sulanmıştı ama isterseniz 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.Ara sıra üzerinde biriken köpükleri temizleyin.Limon tuzunu da ilave edin.Hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktanalıp soğumaya bırakalım.Normalde 1 kg. şeker konulur reçellere ama ben çok şeker sevmediğim için 1 bardak koydum.Zaten kiraz da tatlı yetti şekeri.Siz çoğalta bilirsiniz şekerini.İsterseniz ocağın altını kapatmadan önce 1 paket vanilya da ilave edebilirsiniz
Yapılışı:
Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.Tencereye koyup üzerine şekerini serpip ağzını kapatıp 1 gece bekletelim.Ertesi gün ocağa koyup kısık ateşte pişirelim.Ben hiç su koymadım baya sulanmıştı ama isterseniz 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.Ara sıra üzerinde biriken köpükleri temizleyin.Limon tuzunu da ilave edin.Hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktanalıp soğumaya bırakalım.Normalde 1 kg. şeker konulur reçellere ama ben çok şeker sevmediğim için 1 bardak koydum.Zaten kiraz da tatlı yetti şekeri.Siz çoğalta bilirsiniz şekerini.İsterseniz ocağın altını kapatmadan önce 1 paket vanilya da ilave edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder