MALZEMELER:
* 1 Demet semizotu
* 1 Soğan
* 1 Domates
* 1 Kırmızıbiber
* 1 Yeşilbiber
* 1 Yemek kaşığı salça
* 1 Kahve fincanı bulgur
* 1 Tatlı kaşığı şeker
* 2 Su bardağı su
* Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Semizotunu ayıklayp yıkayın elinizle küçük parçalara bölün.Soğanı ve
biberleri ince kıyıp zeytinyağında pembeleştirin.Kabuğu soyulmuş küp
doğranmış domatesi ve salçayı ilave edip 2 dk. kavurun.Semizotu,
tuz,karabiber, şeker, bulguru ve suyu ilave edip kısık ateşte bulgur
yumuşayana kadar pişirin.Arzu ederseniz servis yaparken üzerine
sarmısaklı yoğurt döküp servisi yapın.
1 yorum:
Merhaba,
Semizotu nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
Tart tarifimi beğenip, denemenize çok sevindim.
Eminim güzel olmuştur, ellerinize sağlık.
Tarifi kaynak belirterek sayfanızda ve facebookta yayınlayabilirsiniz.
Yorum Gönder