Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbet için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Muhallebi için:
1lt. süt
½ su bardağı şeker
1 paket kremşanti (toz olarak kullanıcaz:)
1 vanilya
1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
Yapılışı:
Öncelikle muhallebiyi pişiriyoruz.Krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştırarak pişirelim ocaktan alalım.Biraz soğuyunca kremşantiyi ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz.Çok koyu kıvamlı olursa biraz süt ile açabilirsiniz tadı bozulmuyor.Ben fazla şekerli sevmediğim için toz şeker kullanmıyorum pudinge şantinin şekeri yetiyor.Şerbet için bir kaba su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar arasıra karıştırın.Şerbet pişirilmeden yapılıyor.Hamuru için şeker ve yumurtalar iyiçe çırpılır diğer malzemeler ilave edilir.Keke hamuru gibi oluyor.Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derecede 30dk. pişirin.Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin daha garantili :)Fırından çıkan keki 5dk. dinlendirip üzerine şerbeti dökün.Üzerine iri dövülmüş cevizimizi serpin.En üste muhallebiyi üzerine yayın.Üzerini fıstık yada tarçınla süsleyin.Benim tavsiyem bu tatlıyı 1 gün bekletin öyle servis yapın dinlenince daha güzel oluyor.Muhallebi için sizin herzaman yaptığınız bir muhallebi tarifiniz varsa onu kullanabilirsiniz.Ben bunu galeta tatlısı diye biliyordum bir diğer adı da Kıbrıs tatlısıymış arkadaşımdan öğrendim.Tavsiye ederim çok güzel bir tatlı oluyor.
4 yorum:
Bugünlerde canım pek tatlı istiyor ya yemesem daha münasip:)
nerelerdesın papatyam
ellerinize sağlık en kısa zamanda denemek istiyorum
bir keresinde tatma şansını bulmuştum ve çok beğendim..sizin tarifinizle denemek lazım..ellerinize sağlık..sevgilerimle.
Yorum Gönder