12 Haziran 2012 Salı

Kayısılı kek

Malzemeler:


  • 185gr. un
  • 170 gr. şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • bir fiske tuz
  • 3 yumurta
  • 180 gr. tereyağ
  • 50ml. süt
  • 14 adet kayısı
  • 1 vanilya


  • Yapılışı:
    Şeker,yuyrta,yağ,süt iyice çırpın diğer malzemeleri ilave edip çırpın.Yağlanmış borcama dökün.Çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları fazla bastırmadan hamurun üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 160 derecede 1 saat pişirin.Sonlara doğru kayısılar yanmaya başlarsa üzerine alüminyum folya serip tekrar fırına verin.Ben bu güzel tarifi uzun süredir takip ettiğim sevgili Mine Teatime sitesinden almıştım.Senelerdir yaparım herkesde çok beğenmiştir tavsiye ederim.

    Hiç yorum yok: