28 Haziran 2012 Perşembe

Patates dolması

Malzemeler:
4 büyük patates
2 adet tavuk göğsü
1 soğan
1 su bardağı endelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber
1 çaybardağı ince kıyılmış maydanoz
Sıvı yağ

Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım.Uzunlamasına ikiye kesin.Bir tatlı kaşığı yardımıyla içini oyun.Tencereye kaynamış suyu koyup iççine papatesleri ilave edip10dk.haşlamaya bırakalım.Haşlama suyuna patateslerin dağılmamaları için birkaç damla limon suyu damlatalı.Bu arada patatesler haşlanırken iç malzemesini hazırlayalım.Küp doğranmış soğanı az sıvı yağda soteleyin.Soğanların rengi dönünce kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave edip 5-6dk. kavurun.Tuz, karabiber maydan ozu ilave edip ocaktan alın.Az haşladığımız patatesleri bir borcam tepsiye dizelim ortalarına iç harçtan eşit şekilde paylaştıralım.Üzerine kaşar rendesi serpip fırına verelim.180 derece ısıltılmış fırında kaşar eriyene kadar pişirelim yaklaşık 10-15 dk.

Hiç yorum yok: