Malzemeler:
3 kabak2 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 küçük patates
½ su bardağı kaşar rendesi
½ su bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
½ demet yeşil soğan
maydanoz,dereotu
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Kabağı ve patatesi rendelerip tuz ve karabiberle ovup 30dk. bekletin.Yeşil soğanı ince kıyın.Kabak ve patatesin suyunu sıkıp diğer malzemelerle birlikte bir kaba alıp iyice karıştırın.Yağlı tepsiye döküp 30-35 dk.pişirin.Ben pişip pişmediğini kürdan batırarak anlıyorum.
2 yorum:
ilk fırsatta deniyeceğim canım
çok lezetli olacağına eminim.
ben tavada tek tek kızartarak yapıyordum ama bu tarif hem kolay hem de sağlıklı
tşklerrrrrr
Bende kızartarak hep yaparım ama annemin miğdesi rahatsız olduğundan kızartma pek yiyemiyor.bende fırında yapıyorum ona.dene pişman olmazsın tijen :)
Yorum Gönder