10 Mayıs 2013 Cuma

PATLICANLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
4 adet patlıcan
4 orta boy kuru soğan
5 adet domates
1 ½ demet maydanoz
1 ½ demet taze nane
1 ½ su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir. Bu arada yarım demet maydanoz ve nane ince ince kıyılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencerenin içine doğranmış soğanlar alınır ve üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. 1 buçuk su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Kavrulan soğanların üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar vepirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek suyunu çekene pişmeye bırakılır. Dolma içi suyunu çekince ocağın altı kapatılır, maydanoz ve taze nane ilave edilip karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası bıçakla yarılır ve içi kaık yardımı ile sıyrılır. Patlıcan içleri küçük küçük doğranır. Patlıcanlar dolma içine ilave edilir.Dolmalık biberlerin sapları ile birlikte çekirdekli kısımları çıkartılır. Patlıcanlı zeytinyağlı dolma içi ile doldurulup ağızları 2 adet domatesten kesilen kapaklar ile kapatılıp tencereye dizilir. 3 adet domates rendelenip tencereye eklenir. dolmalalrın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Ben bu tarifi yemek programında görüp denedim.Değişik oldu ne iyi nede kötü bir tarif oldu.Ben bu malzemenin yarısıyla yaptım.Mutfağım programıydı.Pişmiş halinin fotoğrafını çekmeyi unuttum

2 Mayıs 2013 Perşembe

KEDİ DİLLİ PASTA

Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
2 paket kedi dili
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
2 adet muz

Bisküvileri ıslatmak için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yapılışı:
Un,yumurta,süt,şeker,margarin,nişastayı tencereye koyup çırpma teliyle iyice çırpın içinde un topakları kalmasın.Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra arasıra mikserle karıştırın.Pudink ılıyınca toz kremşanti ve vanilyayı koyup iyice çırpın.Kelepçeli bir kek kalıbına bisküvileri ölçerek uclarından kesin süt ve vailya karışımına batırıp kedi dillerini dizin.Kestiğiniz kedi dillerinin uçlarını da süte batırıp kek kalıbının tabanına dizin.Üzerine pudingin yarısını döküp yayın.Muz dilimleri koyun isterseniz damla çikolata da koyabilirsiniz.Tekrar vanilyalı süte batırılmış kedi dili dizin va kalan pudingi döküp yayın.Tatlıyı 1 gece buzdolabında dinlendirin.Servisten önce üzerine çikolata serpiştirip sevis yapın

7 Nisan 2013 Pazar

ARMUTLU KEK

Malzemeler:
3 yumurta
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzerine:
1 Armut
1 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5 dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer malzemeleri ilave edip iyice çırpın.Yağlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına dökün.İnce doğranmış şeker ve tarçınla karıştırılmış armutları üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece de pişirin.
Şimdi bu nasıl süt ölçüsü derseniz şöyle oldu.Bu tarifi birisinden aldım tabi eksik verilmiş.Bende yapınca anladım önce 4 kaşık süt koydum baktım olmadı 1 türk kahvesi fincanıyla tekrar süt koydum güzel oldu.Bende yaptıklarımı aynen yazmak istedim.Yaparken pişman olmuştum ama sonucu güzel oldu tavsiye ederim.Armut yerine elme da kullanabilirsiniz.


14 Mart 2013 Perşembe

FINDIKLI MISIRUNLU KEK

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker (ben ½ bardak kullandım)
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı soğuk demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolu dolu 5 yemek kaşığı un

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer bütün malzemeleri ilave edin.Yağlı kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Ben bu tarifi Oktay ustanın programında grörüp denedim.Tadi güzel oldu fakat mısır unundan dolayı çok dağılan bir kek oluyor.Benden uyarması :)