Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
4 adet patlıcan
4 orta boy kuru soğan
5 adet domates
1 ½ demet maydanoz
1 ½ demet taze nane
1 ½ su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir. Bu arada yarım demet maydanoz ve nane ince ince
kıyılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Tencerenin içine doğranmış
soğanlar alınır ve üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek
pembeleşene kadar kavrulur. 1 buçuk su bardağı pirinç yıkanıp süzülür.
Kavrulan soğanların üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar
vepirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı sıcak su ve 1
çay kaşığı tuz ilave edilerek suyunu çekene pişmeye bırakılır. Dolma
içi suyunu çekince ocağın altı kapatılır, maydanoz ve taze nane ilave
edilip karıştırılır. Közlenen patlıcanların ortası bıçakla yarılır ve
içi kaık yardımı ile sıyrılır. Patlıcan içleri küçük küçük doğranır.
Patlıcanlar dolma içine ilave edilir.Dolmalık biberlerin sapları ile
birlikte çekirdekli kısımları çıkartılır. Patlıcanlı zeytinyağlı dolma
içi ile doldurulup ağızları 2 adet domatesten kesilen kapaklar ile
kapatılıp tencereye dizilir. 3 adet domates rendelenip tencereye
eklenir. dolmalalrın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilip
kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Ben bu tarifi yemek programında
görüp denedim.Değişik oldu ne iyi nede kötü bir tarif oldu.Ben bu
malzemenin yarısıyla yaptım.Mutfağım programıydı.Pişmiş halinin
fotoğrafını çekmeyi unuttum
10 Mayıs 2013 Cuma
2 Mayıs 2013 Perşembe
KEDİ DİLLİ PASTA
Malzemeler:
1 litre süt
1 yumurta
2 paket kedi dili
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
2 adet muz
Bisküvileri ıslatmak için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Un,yumurta,süt,şeker,marga rin,nişastayı
tencereye koyup çırpma teliyle iyice çırpın içinde un topakları
kalmasın.Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan
aldıktan sonra arasıra mikserle karıştırın.Pudink ılıyınca toz kremşanti
ve vanilyayı koyup iyice çırpın.Kelepçeli bir kek kalıbına bisküvileri
ölçerek uclarından kesin süt ve vailya karışımına batırıp kedi dillerini
dizin.Kestiğiniz kedi dillerinin uçlarını da süte batırıp kek kalıbının
tabanına dizin.Üzerine pudingin yarısını döküp yayın.Muz dilimleri
koyun isterseniz damla çikolata da koyabilirsiniz.Tekrar vanilyalı süte
batırılmış kedi dili dizin va kalan pudingi döküp yayın.Tatlıyı 1 gece
buzdolabında dinlendirin.Servisten önce üzerine çikolata serpiştirip
sevis yapın
1 litre süt
1 yumurta
2 paket kedi dili
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
2 adet muz
Bisküvileri ıslatmak için:
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Un,yumurta,süt,şeker,marga
7 Nisan 2013 Pazar
ARMUTLU KEK
Malzemeler:
3 yumurta
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 Armut
1 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5 dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer malzemeleri ilave edip iyice çırpın.Yağlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına dökün.İnce doğranmış şeker ve tarçınla karıştırılmış armutları üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece de pişirin.
Şimdi bu nasıl süt ölçüsü derseniz şöyle oldu.Bu tarifi birisinden aldım tabi eksik verilmiş.Bende yapınca anladım önce 4 kaşık süt koydum baktım olmadı 1 türk kahvesi fincanıyla tekrar süt koydum güzel oldu.Bende yaptıklarımı aynen yazmak istedim.Yaparken pişman olmuştum ama sonucu güzel oldu tavsiye ederim.Armut yerine elme da kullanabilirsiniz.
3 yumurta
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 Armut
1 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5 dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer malzemeleri ilave edip iyice çırpın.Yağlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına dökün.İnce doğranmış şeker ve tarçınla karıştırılmış armutları üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece de pişirin.
Şimdi bu nasıl süt ölçüsü derseniz şöyle oldu.Bu tarifi birisinden aldım tabi eksik verilmiş.Bende yapınca anladım önce 4 kaşık süt koydum baktım olmadı 1 türk kahvesi fincanıyla tekrar süt koydum güzel oldu.Bende yaptıklarımı aynen yazmak istedim.Yaparken pişman olmuştum ama sonucu güzel oldu tavsiye ederim.Armut yerine elme da kullanabilirsiniz.
14 Mart 2013 Perşembe
FINDIKLI MISIRUNLU KEK
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker (ben ½ bardak kullandım)
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı soğuk demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolu dolu 5 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer bütün malzemeleri ilave edin.Yağlı kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Ben bu tarifi Oktay ustanın programında grörüp denedim.Tadi güzel oldu fakat mısır unundan dolayı çok dağılan bir kek oluyor.Benden uyarması :)
3 yumurta
1 su bardağı şeker (ben ½ bardak kullandım)
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı soğuk demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolu dolu 5 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5dk. çırpın.Krema gibi olunca diğer bütün malzemeleri ilave edin.Yağlı kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Ben bu tarifi Oktay ustanın programında grörüp denedim.Tadi güzel oldu fakat mısır unundan dolayı çok dağılan bir kek oluyor.Benden uyarması :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)