28 Haziran 2014 Cumartesi

TAVUK KOKOREÇ

Malzemeler:
½ kg kemiksiz tavuk kalça
2 domates
6 sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, nane, kekik,pul biber

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya sıvıyağın yarısını ekleyin. Yağ ısındıktan sonra tavuk etlerini ekleyip soteleyin. Ayrı bir tavaya kalan sıvıyağını ekleyin. Yağ ısındıktan sonra ince doğradığınız sarımsakları ve yeşil biberleri ekleyip kavurun. Salçasını da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra baharatları da ekleyip 1-2dk. kavurun. Pişen tavuk etlerini baharatlı malzemenin üzerine ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine yemeklik doğrayıp fazla suyunu süzdüğümüz domatesleri de ekleyin. Malzeme suyunu çekinceye kadar kavurup ocaktan alın.Ekmek yada lavas arasına koyup servis yapın.İsterseniz pilavın yanına da yapabilirsiniz.Tavuk kalça yerine tavuk göğsü de kullanabilirsiniz.Lezzet dergisinde görüp denediğim ve çok beğendiğim bir tarif

Hiç yorum yok: