Malzemeler:
Keki için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanillin
1.Kat için;
1 paket çilekli puding. Puding paketini arkasındaki pişirme miktarına göre süt.Sütten yarım çay bardağı kadar eksik kullanın
2. Kat için;
1,5 paket kakaolu bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için, süt
3. Kat için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
4. ve son kat çilek sosu için;
250 gr çilek
Yarım çay bardağı su
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Şekeri ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpın sütü ve sıvı yağı
ilave edip biraz daha çırpın üzerine kabartma tozunu, vanilya ve unu
eleyerek ilave edip iyice karıştırın boza kıvamında bir kek harcı olunca
yğlanmış bir borcama boşaltın önceden ısıtılmış 180 derece fırında
pişirinPişen kek ılıdıktan sonra sebze oyacağı veya ona benzer bir
aparat ile kekin üstünde biraz aralıklı delikler açın .Pudingi sütle
iyice karıştırıp paketin arkasında yazıldığı gibi pişirin pişen pudding
soğuyunca karıştırın ve önce deliklerin içini doldurarak kalan pudingin
hepsini kekin üzerine yayın bir kaç defa borcamı hafif hafif tezgaha
vurun delikler iyice dolsun.Üzerine bisküvileri sütte hafif ıslatıp iki
sıra halinde dizin.Kremşantiyi sütle çırpın iyice katılaşınca
bisküvilerin üzerine yayıp güzelce düzeltin buz dolabına kaldırıp 1 saat
dinlendirinÇilekli sos için çilekleri iyice yıkayıp
ayıklayın,Çilekleri, şekeri, suyu ve nişastayı mutfak robotunda iyice
püre olana kadar çekin daha sonra bir tencereye alıp sürekli
karıştırarak bir iki tasim kaynatın ve ocaktan alıp ılımaya
bırakın.Ilıyan çilekli sosu karıştırıp pastanın üzerine döküp dikkatlice
yayın buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve servis yapacağınız zaman
( borcamın altından bakın ) pastanın deliklerini ( puding dolgularını)
tam ortalayarak kesin her bir sırayı kestikten sonra bıçağınızı güzelce
silip bir dahaki sırayı kesin,Ben bu tarifi nefisyemektarifleri
sitesinde group denedim.Biraz oyalıyıcı ama güzel ve kolay bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder