Malzemeler:
Hamuru:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar süt
Sosu için:
1 paket margarin
4 yemek kaşığı tahin
Kıymalı harç için:
500gr.kıyma
1 Soğan
½ demet maydanoz
Tuz,karabiber
Açmak için:
Un
Nişasta
Üzerine:
2 Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Hamuru yoğurun.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur
olucak.30 dk. dinlendirin hamuru.Bu arada margarini eritin içine tahini
koyup karıştırın.Hamuru üç bezeye ayırın.Bir bezeyi Un ve nişata
karışından serpin yufka büyüklüğünde açın.Açılan hamura yağ tahin
karışından bolca her tarafını sürün.Hamurun kenarlarından
kesin.Kenarlarından kestiğimiz parçaları tek tek ortaya katlayın.Sonra
kenarlarından içe doğru büzdürerek bir beze yapalım.Aynı işlemi diğer
iki bezeye de aynı işlemi yapın buzdolabında bir gece
bekletin.İsterseniz yağ donması için buzdolabında 2-3 saat
bekletebilirsiniz.Kıymayı küp doğranmış soğanla az yağda kavurun.Ocaktan
alınca tuz,karabiber ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırın soğumaya
bırakın.Buzdolabından çıkardığımız hamurları yine yarı yarıya un ve
nişasta karışımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Ben fırının tepsisiyle
yaptım benim ölçüm o oldu.Açtığımız hamuru yağlanmış tepsiye
sereyim.Kıymalı harcın yarısını hamura yayalım.İkinci bezeyide açıp
kalan kıymalı harcı yayın.Son hamuru açıp kıymalı harcın üzerine serip
yumurta sarısı sürün susan serpin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kayseri yöresine ait bir börek.Zor gibi görünüyor ama çok kolay ve çok
lezzetli.Aşamalarını fotoğrafla anlatmaya çalıştım.Yapmanızı tavsiye
ederim
2 yorum:
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık.bugun sayfanı zıyaaret ettım ..börek hındıstan cevızlı rulo sevdıgım lezzetler.cok da güzel olmuş..canım senı eklıyorum sayfama.takıpcınım...bende beklerım sayfama ...sevgılerımı bırakıyorum...
Ziyaretin için teşekkür ederim.bende böreği çok severim
Yorum Gönder