SIKICIK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı düğü
1 yumurta
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nane
Tuz,karabiber
Sos için:
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
Yeterince sıcak su
Yapılışı:
İnce bulgur,tuz ve düğü yü karıştırma kabına alığ 1 su bardağı sıcak su
koyup ağzını kapatıp 30 dk. şişmeye bırakın.Bulgurlar şişince biraz da
ılıyınca un,yumurta.nane,tarhana,karabiber
koyup yoğurun.Yoğurmakta biraz zorlanırsanız 1 avuç su lave edip tekrar
yoğurun.Eğer suyu çok kaçarsa az un ilave edip hamurun kıvamını
tutturabilirsiniz.Yoğurduğunuz
hamurda fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın un serpilmiş
tepsiye koyun.Elinize hamur yapışıp yuvarlamakta zorlanırsanız yanınıza
bir kase su alıp arasıra elinizi suya batırın daha rahat yuvarlarsınız
hamurları.Hamurlar bitince bir tencereye küçük doğranmış soğanı ve yağı
ilave edip pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ilave edip 2-3dk. kavurup
yeteri kadar sıcak suyu ilave edin tuz,karabiber koyup kaynamaya
bırakın.Su kaynayınca köfteleri ilave edip 20-25 dk. pişirin.Bilmeyenler
için Düğü elendikten sonra geriye kalan en ince bulgurdur.
1 yorum:
çokçok besleyici br çorba olmuş. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder