15 Ağustos 2013 Perşembe

YALANCI PAÇA

Malzemeler:
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 yumurta
4 diş sarmısak
½ limon suyu
Tuz,tereyağ,nane,pulbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsüne suyu koyup haşlayın.Haşlanmış tavuk göğsünü didin yada çok küçük doğrayın.Tavuğu haşladığımız suya unu koyup iyice karıştırın içinde un topakları kalmasın.Tencereyi ocağa koyun.Su kaynamaya başlayınca un suda parça parça oluyor o zaman bir blendır yapdımıyla iyice çırpın.Bir kapta yumurta,ezilmiş sarmısak,limonsuyu tuz koyup iyice karıştırın bu sosu kaynayan unlu suyun içine dökün.Haşlayıp dididlmiş tavuk göğsünü koyun bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Üzerine tereyağ,nane,pulbiber kavurup dökün.
Bu çorbaya yalancı paça diyorlar ama ben en çok işkembe çorbasına benzettim.Canı işkembe çorbası çekip işkembe bulamayan yada onu temizlemeye üşenen varsa mutlaka denesin bu çorbayı.

Hiç yorum yok: