Malzemeler:
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 yumurta
4 diş sarmısak
½ limon suyu
Tuz,tereyağ,nane,pulbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsüne suyu koyup haşlayın.Haşlanmış tavuk göğsünü didin yada
çok küçük doğrayın.Tavuğu haşladığımız suya unu koyup iyice karıştırın
içinde un topakları kalmasın.Tencereyi ocağa koyun.Su kaynamaya
başlayınca un suda parça parça oluyor o zaman bir blendır yapdımıyla
iyice çırpın.Bir kapta yumurta,ezilmiş sarmısak,limonsuyu tuz koyup
iyice karıştırın bu sosu kaynayan unlu suyun içine dökün.Haşlayıp
dididlmiş tavuk göğsünü koyun bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Üzerine
tereyağ,nane,pulbiber kavurup dökün.
Bu çorbaya yalancı paça
diyorlar ama ben en çok işkembe çorbasına benzettim.Canı işkembe çorbası
çekip işkembe bulamayan yada onu temizlemeye üşenen varsa mutlaka
denesin bu çorbayı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder