5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
Sos için:
1 lt. vişne suyu
2,5 yemek kaşığı nişaşta
3 elma
Hazırlanışı:
Margarin ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırıp kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.Margarin ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın.Su ile ıslatılmış tepsiye döküp üzerine tarçın,fındık,hindistan cevizi hangisini tercih edersek onlarla süslüyoruz tatlımızı.Ben bu sosu çok sevdiğim için genellikle sosdan başka birşey tercih etmiyorum.Sos için elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Tencereye vişne suyu,nişasta ve elmaları koyup karıştırarak pişirn.Koyu kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.Ara sıra karıştırın üzeri kabuk tutmasın diye.Servis yaparken üzerine sosu dökün.Ben çok şekerli sevmediğim için sosa hiç şeker koymuyorum.İsterseniz siz ½ su bardağı şeker ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder