31 Mayıs 2012 Perşembe



Cavur halkası
3 adet yumurta 
¼ litre süt
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı zeytinyağı
½ paket maya
20 diş karanfil
3 adet damla sakızı
Aldığı kadar un 

Yapılışı: 
Yarım su bardağı zeytinyağı kızdırılır ve ılınmaya bırakılır. Mayalanacak hamurumuz için çeyrek litre süt ılık olacak şekilde ısıtılır. Yarım paket maya, ılık sütte eritilir. 20 diş karanfil ve 3 adet damla sakızı havanda ayrı ayrı dövülüp yarım kilo kadar una ilave edilir. 1 tutam tuz ve yarım su bardağı toz şeker de una eklenir, üzerine 2 yumurta kırılır. Ilık haldeki zeytinyağı ve mayalı süt, unlu malzemeyle karıştırılır, kulak memesinde bir hamur olana dek un ilave edilir ve yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınan parçalar, kalınca birer sicim haline getirilip uçları üst üste kapatılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen çöreklerin üzerine, birkaç damla zeytinyağıyla birlikte çırpılan yumurta sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir.

Bu ölçülerle 2 tepsi çörek çıkıyor.Zeytinyağının ısınmasının nedeni yağın kokusunu hafifletmek için.Siz ayçiçek yağı kullanabilirsiniz yağı ısıtmadan.Bu tarifi Mutfağım programında görüp denedim.Güzel mis gibi karanfil kokan 2 tepsi çöreklerim oldu

Hiç yorum yok: