8 Aralık 2009 Salı
Dizmene
Bu tarifi Sofra dergisinde görüp yapmaya karar verdim.Bana çok değişik gelmişti nohutla yapıldığı için.Sofra dergisini çok beğeniyorum ben yaptığım bütün tarifler güzel oluyor.
Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
Bir buçuk çorba kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tozşeker
İç harcı için:
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı haşlanıp ezilmiş nohut
Karabiber,pulbiber,tuz
Üzeri için:1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Sıvı yağ ile margarini karıştırın.Un,yoğurt,tuz,sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya,süt ve tozşekeri karıştırın.Mayalanması için kenera alın.İç harcı için ince kıyılmış soğanı tavaya alıp sıvı yağda soteleyin.Nohudu ilave edin.Karabiber,pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın tavayı ocaktan alın.Mayanmış hamuru ikiye ayırın.Hamurları 1mm kalınlığında açın.Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamura sürün ve nohutlu iç harcı üzerine yayın.Rulo şeklinde sarıp yumurta sarısı sürün.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip dilimleyin.Üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ana ada bak ne ilginç tarifler var bacım sende ya :)
hehehe valla ben bulmadım bu ismi.sofra dergisinden aldım yaptım bu tarifi adı ordan geliyor
Aklıma nohutlu mantı geldi! Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yemiştim. Şimdi olsa yine yerim...
nohutlu baklavayı duydum da mantısını dymamıştım tijen hanım.merak ettim şimdi
Yorum Gönder