Malzemeler:
4 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
½ limon
3-4 kaşık sıvıyağ
Tuz
4 kaşık süzme yoğurt
Üzeri için ;
200 gr. kıyma
1 domates
1 soğan
Tuz ,karabiber
Maydanoz
4-5 kaşık sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları temizleyip üzerlerine bıçakla birkaç yerinden delin
közlenirken patlıcanlar patlamasın.Kabuklarını soyup temizleyin iri
parçalar halinde doğrayıp mutfak robotuna koyun.İçine tuz,yağ,limon
suyu,ezilmiş sarmısağı koyup rondoda karıştırın.Rondodan alıp yoğurtla
karıştırın servis tabağına alın.Tavaya yağı koyun doğranmış soğanı ile
kıymayı kavurun.Tuz ve karabiber ekleyip , rendelenmiş domatesi ilave
edip pişirin. Pişen kıyma sosunu patlıcanların üzerine yayın.Kenarlarını
ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
2 yorum:
Merhaba arkadaşım :))
Güzel ziyaretini iadeye şimdi gelebildim...
ellerine sağlık en sevdiğim patlıcanlı lezzeti yapmışsın aldım3-5 çatal :))
seni izlemeye aldım banada beklerlim sevglerimle...
Sizin oralarda patlicanlar bu mevsimde de güzeldir.Görüntü harika,ellerinize saglik
Yorum Gönder