Malzemeler:
4 yumurta
½ su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı dolusu un
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
½ limon
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 6-7 dakika mikserle krema gibi olana kadar
çırpın.İçine elenmiş un,vanilya,kabartma tozunu ve irmiği katıp tahta
kaşıkla karıştırın.Yağlanmış orta büyüklükte cam temsiye döküp önceden
ısıtılmış 180 derecede 25-30 dk. pişirin.Fırından almadan önce kürdan
ile pişip pişmediğini kontrol edin.Şerbet için su ve şekeri tencereye
koyup 20 dakika kaynatın içine birkaç damla limon suyu damlatıp birkaç
dakika daha kaynatın ocaktan alın.Ilık şerbeti ılık ve dilimlenmiş
revaninin üzerine dökün.Üzerine ister fistık ister hindistan cevizi ile
süsleyebilirsiniz.
Şuana kadar birçok revani denedim bir çoğu çöpe
gitti eksik tariflerden dolayı bazıları da hoşumuza gitmedi.Bu tarif
herkesten tam not aldı ilk defa güzel kabarıp içi sert olmayan revani
tarifi buldum.Tek püf noktası şeker ve yumurtaları krema olana kadar
çırpmak
1 yorum:
Elinize sağlık.Nefis bir revani olmuş.En sevdiğim şerbetli tatlılardandır sevgiler...
Yorum Gönder