9 Temmuz 2012 Pazartesi

Erik marmeladı




Komşumuz bahçesinden toplayıp getirmiş bize.Ben erik çok severim önce komposto yapıyım dedim ama reçel yapmaya karar verdim.Çok güzel hafif mayahoş bir reçel oldu.

Malzemeler
1 kg. erik
½ su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 limon tuzu

Yapılışı:
Erikleri yıkayıp ½ su bardağı su ile tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Ocaktan alıp ılıdıktan sonra süzgeçten geçirelim.Tekrar tencereye koyup erik kaynamaya başladıktan sonra şekeri limon tuzunu ilave edip kıvama gelinceye /koyulaşıcak) kadar yaklaşık 35-40 dk. kadar kaynatalım.

1 yorum:

örgü saati dedi ki...

Erik reçeli hiç yemedim. Nedense çok güzel olacağına dair bir his var içimde. Deneyeceğim. :) Ellerine sağlık.