Malzemeler:
250 gr.un(1,5 su bardağı)
1 yemek kaşığı kabartmatozu
1 vanilya
1 yumurta
50gr.bal
50.gr.şeker(5 yemek kaşığı)
125gr.margarin(soğuk olucak)
Üzeri için:
1kg. mürdüm eriği
40gr.yağ
30gr.şeker
40gr.un
1 vanilya
Hamur için bütün malzemeyi yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin.Margarinle tepsiyi yağlayın hamuru düzgünce açıp tepsiye yayın.Kenarlarını biraz yukarıya kadar çekin hamurun yada benim yaptığım gibi hamurdan bir parça alıp uzunca şerit yapıb tepsini kenarına koyun.erikleri ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkarıp hamura dizin.Üzerine yağ şeker,un ve vailyayı bir kapta karıştırın pütür pütür bir hamur oluyor bunu tartın üzerine serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırının en üst bölümünde 10 dk.pişirin sonra orta bölüme alıp 30dk pişirin.
En sık ve severek yaptığım tartlardan biridir.Çok güzel oluyor tavsiye ederim.
9 yorum:
Tam mevsimi aslında,nefis olmuştur eminim...
ellerine sağlık...
sevgiler..
Mürdüm erikleri harika bugünlerde. Ben de bayılıyorum o görüntülerine ve günde bir kaç tane yiyorum.
teşekkür ederim pelince
tijen hanım bende çok severim mürdüm eriğini hatta meyvelerin arasında en sevdiğimdir.
selamlar ancak bloguma bakabildim yorumunuz için tşkler, ellerinize sağlık tarif de eminim lezizdir. İzlemeye aldım sevgiler.
Bu tartlar iştahımı kabarttı.Çok nefis görünüyorlar. Ellerinize,emeğinize sağlık.
Stil Direktörü , NoEngel çok teşekkür ederim
MERHABA GUZELLIKLERLE DOLU BIR AKŞAM KEYFI DILIYORUM
hamurun içine üstteki tüm malzemeleri yani balda dahil konuluyor değilmi.ben hiç hamurişinden anlamada. mürdüm eriğini çok severim deneyeceğim.
Teşekkür ederim belguzaranne
evet nesrin üsteki malzemelrin hepsini yoğur balda dediğin gibi dahil
Yorum Gönder