30 Eylül 2009 Çarşamba

Faralya-Kabak koyu






Bayramdan önce arkadaşım Kabak koyuna gezmeye gidiyordu iş arkadaşlarıyla beraber benide davet etti bu geziye.Fethiye'de oturmama rağmen daha önce gitmemiştim.Kabak koyuna Fethiye'den kalkan minibüslerle gidebilirsiniz önce ölüdeniz'e oradan Faralya'ya.İsterseniz tekne kiralıyarak gidebilirsiniz.Aşağı yukarı 1.5 saat sürdü yolculuk bir taraf deniz bir taraf kekik kokan orman yoculuktan çok keyif aldım.Manzara müthişti çok fazla fotoğraf çekme fırsatım olamadı.Faralya'ya vardıktan sonra Kabak koyuna 20 dakikalık bir yürüyüş yapabilirsiniz ancak uyarıyım yol çok kötü ama değer.Koya inerken konuştuğumuz köylüler ise yolun böyle kalmasını istiyorlar.Buraya yol yapılırsa doğal yapının bozulacağından endişe ediyorlar.Düşündümde yolun böyle kalması daha iyi hiç değilse bu güzel koy bakir kalsın istilaya uğramasın.Yok yürüyemem derseniz sizde bizim yaptığımız gibi araba kiralıyarak inebilirsiniz.Sakın özel aracınızla inmeya kalkmayın yol okadar bozuk ki araba yolda kalıyor birkaç araçı bozulmuş gördük yolda.Yürüyerek inmek isteyenler patikada kırmızı-beyaz çizgilerle işaretlenmiş rotayı takip etmeleri gerikir.Koyda birçok kamp yerleri var ve fiyatları oldukça uygun.Ağaç evlerde,kendi çadırınızda yada kampın çadırında kalabilirsiniz.Kamplarda elektirik,su var ama telefon çekmiyor.Denizi çok temiz ve güzeldi.Sahilde öyle şemsiye,şezlong yoktur birkaç tane derme çatma gölgelikler var onlardan yararlanabilirsiniz.Ben bu geziden çok keyif aldım.sizlere de tavsiye ederim mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biri.

28 Eylül 2009 Pazartesi

Köz biber dolması





Malzemeler:

İstediğiniz kadar kırmızı biber
2 yumurta
lorpeyniri
un
kızartmak için sıvı yağ



Kırmızı biberleri sapını kesmeden közleyip kabuklarını soyalım.Uzunlamasına keselim ama ortadan bölmeyelim. Bir kapta lorpeyniri ve 1 yumurtayı iyice karıştırın.Kırmızı biberin uç tarafına harçtan koyup sarın kürdan ile tutturun.Dolmaları önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.Ben maydanozu sevdiğim için içine bir miktar ince kıyılmış maydanoz ilave ettim

13 Eylül 2009 Pazar

Patlıcanlı börek




Eveeet gene güzel bir tarif.Panlıcanın hertürlü yemeğini çok severim.Bir yemek kitabında tarifide görünce dayanamayıp yaptım.Çok da güzel oldu tavsiye ederim.




MALZEMELER:
1 Paket margarin
1 Su bardağı yoğurt
½ Su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartmatozu
2 Yumurta
Tuz
Aldığı kadar un



İÇ MALZEMESİ İÇİN:
4 Adet patlıcan
1 Büyük soğan
250 gr kıyma
Sıvıyağ
Tuz,karabiber.çörekotu



YAPILIŞI:
Margarin,yoğurt,sıvıyağ,kabartmatozu,tuz,2 yumurtadan birinin sarısını ayırt edin böreğin üzerine sürmek için aldığı kadar un katıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 3 parçaya ayırın.Bir tavada soğanı sıvıyağ ile biraz kavuralım ardından kıymayı ilave edip kavuralım.Küp doğranmış patlıcanları ilave edip5 dakika kadar kadar pişirin.Harcı ocaktan alıp biraz ılımaya bırakalım.Hamurumuzu 3 adet beze yapmıştık her bir bezeyi orta boy bir tepsi büyüklüğünde açın içine patlıcanlı harçtan koyun.Önce hamurun bir kenarını içe doğru katlayın sonra diğer kenarını onun üzerine atıp uçlarınıda içe doğru katlayın ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine çatalla delikler açın.Diğer hamurlarada aynı işlemi yapın.Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar.

11 Eylül 2009 Cuma

Deniz börülcesi





Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
2 diş sarmısak
½ limon suyu
zeytinyağı

Deniz börülcelerini yıkayın karnar suya atıp haşlayın.Yanlız dikkat edin deniz börülcesi tuzludur haşlarken ve servis ederken sakın tuz kullanmayın.Haşlandıktan sonra soğuk suyun içine alın renklerini kaybetmesin sonrada kılçıklarından ayırın.İçine zeytinyağı,ezilmiş sarmısak ve limon suyunu koyup karıştırın servis tabağına alın.İsterseniz sarmısaklı yoğurt da dökebilirsiniz.Pişerken denizbörülcesinin kokusunu pek sevmezler ama beni pekde rahatsız etmiyor açıkcası tek rahatsız olduğum şey çok tuzlu olması.Bunun için ben baya limon suyu kullanıyorum.Eğer sizin uyguladığınız başka yöntem varsa banada söyleyin lütfen.