12 Temmuz 2012 Perşembe

Katıklı dolma

Malzemeler:
1kg dolmslık kabak
2 soğan
250gr. kıyma
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,reyhan,kekik
Sosu için:
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
1 domates
4 kaşık sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik


Yapışılı:
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım.İç kısımlarını oyup kabakları üçe bölelim.Biraz tuv ve karabiberle içlerini ovalım iç malzemelerini hazırlayana kadar beklesinler.Ben kabak yemeğini yaparken de tuz ve karabiberle iyice karıştırıp bekletiyorum bazen akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırıyorum.Kabaklar daha lezzetli oluyor tavsiye ederim.Soğanları rendeleleyelim diğer iç malzemeleride katıp iyice yoğuralım.İç harcı kabaklara dolduralım.Pişerken dağılma olmuyor bende tereddüt etmiştim bu tarifi ilk defa yaparken :) Tencereye dizelim Kabakların yarısına gelicek kadar sıcak su ekleyelim.Suyunu çekerse arada bir sıcak su ilave edebilirsiniz.Soğu için yağa salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım üzerine renlenmiş domatesi ilave edelim tuz,karabiber,kekik ilave edip 5 dakika pişirelim.Dolmaları servis tabağına alalım.Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökelim.Domatesli sosu da yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Erik marmeladı




Komşumuz bahçesinden toplayıp getirmiş bize.Ben erik çok severim önce komposto yapıyım dedim ama reçel yapmaya karar verdim.Çok güzel hafif mayahoş bir reçel oldu.

Malzemeler
1 kg. erik
½ su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 limon tuzu

Yapılışı:
Erikleri yıkayıp ½ su bardağı su ile tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Ocaktan alıp ılıdıktan sonra süzgeçten geçirelim.Tekrar tencereye koyup erik kaynamaya başladıktan sonra şekeri limon tuzunu ilave edip kıvama gelinceye /koyulaşıcak) kadar yaklaşık 35-40 dk. kadar kaynatalım.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Facebook sayfam

http://www.facebook.com/Papatyaninguncesi Bende facebookta sayfamı açmak istedim.İsteyenler oradan takip edebilirler